Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Haal het maximale uit uw werknemers - Leaufort Terug naar boven

Haal het maximale uit uw werknemers

Terug naar Nieuws

Het heeft u veel tijd en geld gekost om uw personeel te werven. Van die investering wilt u zo lang mogelijk profiteren. Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers optimaal inzetbaar blijven?

Als u het optimale uit uw personeel wilt halen, dan moeten zij met uw bedrijf meegroeien. Hoe pakt u dat aan? Dit dossier geeft u de instrumenten.

Highlights

Wilt u uw werknemers breed inzetten? Dan zijn deze stappen noodzakelijk

•Weet wat de ambities zijn van uw werknemers

•Maak een opleidingsplan per werknemer

•Noteer alle afspraken in een POP

•Investeer in uw werknemers

•Stimuleer teamwork

•Zorg voor afwisselend werk

1. Bespreek ambities

Stel samen een loopbaantraject vast door te kijken naar talenten en ambities van de werknemer. Kijk ook naar de kennis en vaardigheden die iemand in het verleden heeft ontwikkeld bij een hobby of in een andere baan. Doe een assessment om verborgen competenties te achterhalen. Deze verborgen kwaliteiten kunnen wellicht goed van pas komen in een nieuwe functie. Praat niet alleen tijdens het beoordelingsgeprek met uw werknemer over zijn of haar ambities, maar ook tussendoor als daar behoefte aan is.

2. Leg afspraken vast

Maak vervolgens afspraken over het toekomstperspectief van de werknemer. Leg deze plannen voor de toekomst vast in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

Kijk voortdurend of het huidige werk binnen het loopbaantraject van de werknemer past.

3. Investeer in kennis

Het is bij talentontwikkeling van belang om te kijken naar de scholingsbehoefte van de werknemer. Heeft uw werknemer scholing nodig om zijn doel te bereiken, dan kunt u als werkgever daarvan de kosten op zich nemen. Stel een scholingsbudget beschikbaar voor uw werknemers. Een belangrijk motief voor een werknemer om zich verder te laten scholen is persoonlijke ontplooiing. Ook het vergroten van de inzetbaarheid en het verbeteren van het functioneren op de werkvloer zijn veelgenoemde redenen om cursussen te volgen

4. Aandacht voor waardering

U mag van uw werknemers verwachten dat zij zelf actief meewerken aan hun loopbaan en dat ze initiatieven nemen om cursussen te volgen. Goede initiatieven mogen ook worden beloond bijvoorbeeld met een bonus of een goede beoordeling.

5. Houd uw medewerkers gemotiveerd

Zorg ervoor dat uw medewerkers niet langdurig eenzijdig werk doen. Laat ze uitdagende taken uitvoeren. Afwisseling in het werk is motiverend voor uw medewerkers. Daardoor zullen ze breed inzetbaar blijven en vinden ze het vanzelfsprekend om regelmatig van werkzaamheden te wisselen. Bovendien wordt de noodzaak van scholing hierdoor nog duidelijker.

6. Stimuleer samenwerken

Stimuleer werken in teamverband. Dit zorgt voor minder werkdruk en een lager verzuim.

Bovendien is werken in teams minder eenzijdig en biedt het meer leermogelijkheden. Een groep individuen kan een hecht team vormen en dat kan weer bijdragen aan de prestaties en aan de sociale aspecten op de werkvloer.

7. Creëer een gezond werkklimaat

Houd altijd de werkomstandigheden in de gaten. Kijk regelmatig naar de werkbelasting van de werknemers en bespreek dit ook tijdens het werkoverleg. Zo kunt u ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid terugdringen.