Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Formulier Exitgesprek - Leaufort Terug naar boven

Formulier Exitgesprek

Terug naar Downloads

Gezien de hoge kosten van personeelsverloop en het belang van het behouden van talent in organisaties is een antwoord op de vraag waarom mensen ervoor kiezen een organisatie te verlaten steeds belangrijker.

Een exitgesprek is een gesprek met een vertrekkende medewerker dat als doel heeft om na te gaan welke factoren tot ontslagname hebben geleid. Zaken als arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden en de aansturing of samenwerking binnen de oude afdeling staan op de agenda. Conclusies uit de exitgesprekken kunnen vervolgens leiden tot aanbevelingen aan de manager van de vertrekkende medewerker over bijvoorbeeld zijn stijl van leidinggeven. Daarnaast kan een organisatie uit de exitgesprekken ‘rode lijnen’ onderkennen die van belang zijn om het verloop meer in het algemeen aan te pakken.

In de praktijk wordt in veel organisaties het exitgesprek nog te weinig toegepast, waardoor informatie verdwijnt die, mits goed verzameld en bewerkt, van veel waarde kan zijn voor de bedrijfsvoering.

Hieronder vindt u een formulier dat u kunt gebruiken ter ondersteuning bij exitgesprekken.

PDF Formulier Exitgesprek