Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Echt leiderschap begint met een zelfanalyse - Leaufort Terug naar boven

Echt leiderschap begint met een zelfanalyse

Terug naar Praktische modellen

Het leiderschapsontwikkelingsmodel* is gebaseerd op een combinatie van de psychosociale theorie van Erik Erikson in combinatie met het gedachtegoed van Manfred Kets de Vries. Het uitgangspunt van het model is dat vroegere levenservaringen herkenbaar zijn in iemands latere stijl van leidinggeven.

Erik Erikson benoemt een aantal fasen die de mens in zijn/haar leven doorloopt, met bijbehorende uitdaging en mogelijke stagnatie per fase. Deze stagnatie kan leiden tot zogenaamde coping-mechanismen welke men gebruikt om met deze tegenslagen of frustraties om te gaan (bijvoorbeeld steun zoeken bij anderen). De coping-mechanismen zijn wellicht effectief voor deze betreffende levensfase, maar kunnen later voor een leider én voor de organisatie ongewenst zijn.

De omschrijving van 8 fasen met de uitdaging, mogelijke stagnatie en het effect vindt u in onderstaand document.

PDF 8 fasen leiderschapsontwikkelingsmodel

Het model kan gebruikt worden voor zelfreflectie en coaching. Wanneer men herkenbare gevoelens krijgt bij het lezen van een fase en feedback van zijn/haar omgeving ontvangt die hiermee te maken heeft, kan een levensfase misschien niet goed doorlopen zijn. Het is vervolgens een uitdaging om – alleen of met een coach – de coping-mechanismen die destijds gebruikt zijn te achterhalen. Grote kans dat deze mechanismen op dit moment hinderlijk zijn voor de leider!

* Bron: A. van der Horst et al., Groot Psychologisch Modellenboek, van Duuren Management, 2010, ISBN: 978-90-8965-052-8.