Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Directeur liegt cv bij elkaar: beginnersblunder - Leaufort Terug naar boven

Directeur liegt cv bij elkaar: beginnersblunder

Terug naar Nieuws

De directeur van de Keizer Karel Podia in Nijmegen heeft zijn cv grotendeels bij elkaar gelogen. Piloot bij de KLM, PvdA-wethouder in Rotterdam en topman van Philips in Japan. Geen van deze functies blijkt hij vervuld te hebben.

Dit blijkt na onderzoek van dagblad De Gelderlander. Bij KLM, de gemeente Rotterdam en Philips had men nog nooit van Krielen gehoord. Krielen vertrok dinsdag als directeur toen hij de raad van commissarissen van de cultuurinstelling geen uitleg kon geven over zijn arbeidsverleden.

Adviesbureau

De vertrokken directeur ging in 2001 aan de slag. Hij kwam in Nijmegen terecht via adviesbureau GITP. Volgens het college is er verder niet gekeken naar zijn cv, omdat hij door een gerenommeerd adviesbureau was aangedragen.

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen stelt een onderzoek in naar de handelwijze en het cv van de dinsdag opgestapte schouwburgdirecteur Albert Krielen. Dat meldde het college woensdagavond tijdens een commissievergadering over de kwestie.

Hoog salaris

Het salaris van Krielen bedroeg jaarlijks 2 ton. Veel raadsleden noemden dat woensdagavond een buitensporig hoog bedrag en het Nijmeegse college zegt die mening te delen. De raad wil daarom weten waarom het college als aandeelhouder niet op de hoogte was van het salaris van de schouwburgdirecteur.

Er is geen enkel excuus te verzinnen voor een dergelijke gang van zaken. Leaufort werving en selectiebureau controleert CV’s altijd, trekt daarvoor de nodige referenties na en adviseert zowel opdrachtgever als kandidaat tevens over de hoogte van arbeidsvoorwaarden. Dit zijn volstrekt normale kwaliteitseisen waar geen enkele concessie aan mag worden gedaan.