Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 De stagevergoedingen stijgen naar ongekende hoogten - Leaufort Terug naar boven

De stagevergoedingen stijgen naar ongekende hoogten

Terug naar Nieuws

Sommige bedrijven betalen in de strijd om de beste stagiairs zelfs standaard het minimumloon voor een stageplek. Vooral voor technische en ict-stagiairs zijn het nog steeds gouden tijden. Zij hebben door de krapte in de markt de stagevacatures voor het uitkiezen, en de vergoedingen zijn tot recordhoogte gestegen. Vergoedingen van 800 euro per maand of hoger voor dit soort functies zijn geen uitzondering.

Uit het Nationaal Stage Onderzoek van afgelopen april bleek dat de gemiddelde stagevergoeding rond de 270 euro per maand schommelde. De afgelopen maand is de gemiddelde vergoeding echter gestegen naar ruim 390 euro per maand. De redenen hiervoor zijn de arbeidskrapte en de naderende stageperiode in september, waarbij de strijd om de beste stagiairs is losgebarsten.