Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 CV verstuurd? Zes follow up tips - Leaufort Terug naar boven

CV verstuurd? Zes follow up tips

Terug naar Nieuws

Doe flink wat online research als u uitgenodigd wilt worden voor een sollicitatiegesprek

Uw CV opsturen is de eerste stap op weg naar dat felbegeerde sollicitatiegesprek. Zelfs als u via een relatie al voorgesteld bent, het CV moet een potentiële werkgever hebben voor u op gesprek mag. Maar daarna is er nog een aantal dingen die u kunt doen om uw kansen om uitgenodigd te vergroten.

1. Check LinkedIn

Kijk of een van uw contactpersonen iemand in het bedrijf waar u solliciteert kent. Bij voorkeur iemand die op de betreffende afdeling werkt of iemand van HR. Is dat het geval, vraag uw contactpersoon dan of hij of zij u wil introduceren.

2. Vraag informatie per e-mail

Stuur iedereen die u kent (middels de bcc-knop!) of ze iemand kennen binnen de organisatie waar u wilt gaan werken, het liefst op de betreffende afdeling en kijk of ze u alvast kunnen introduceren. Dit vooral om iedereen te dekken die niet dagelijks op LinkedIn zit of daar geen account heeft.

3. Bel op

Bel het bedrijf op voor aanvullende informatie over de organisatie en de functie. Stel doordachte en slimme vragen en wie weet biedt de persoon aan de andere kant van de lijn u aan te helpen of u op de hoogte te houden van de selectieprocedure.

4. Doe onderzoek naar de HR-manager

Ga naar de website van betreffende organisatie en kijk of u er achter kunt komen met wie u uw gesprek zou gaan voeren. Zoek die persoon ook op via Google. Vergeet Google News daarbij niet.

5. Neem direct contact op met de HR-manager

Heeft u de naam gevonden van de HR-manager, stuur hem of haar dan direct uw CV en een ‘persoonlijke’ brief. Doe dit bij voorkeur per ouderwetse post, want een ongevraagd e-mailtje wordt meestal direct verwijderd.

6. Ga uit van de onderneming, niet van uzelf

Als u die brief aan de HR-manager schrijft, focus dan vooral op wat u voor deze organisatie kunt betekenen in plaats van op uzelf. Schrijf bijvoorbeeld liever ‘Gefeliciteerd met uw nieuwe productlijn, die wordt ongetwijfeld een succes’, dan het standaard ‘Ik zag uw vacature op internet’.