Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 CV-controle bespaart geld - Leaufort Terug naar boven

CV-controle bespaart geld

Terug naar Nieuws

Het goed nalopen van een cv van een sollicitant loont de moeite. Uit onderzoek blijkt dat bedoeld of onbedoeld twee op de vijf cv`s onjuistheden bevat. Een goede verificatie vooraf kan kostbare vertrekregelingen of imagoschade voorkomen. Immers, wie liegt op zijn cv, doet dat ook tegen zijn baas, collega`s en klanten.

Groot deel cv’s bevat onjuistheden

40 procent van de cv`s bevatten een onjuistheid, variërend van een vergissing tot een leugen. Vooral buitenlandse bedrijven laten cv`s controleren; in de VS is het zelfs wettelijk verplicht. Of de schade van een niet kloppend cv hoog is in termen van een dure vertrekregeling, hangt van verschillende zaken af. Zo heeft een kandidaat in principe spreekplicht bij een sollicitatie en hangt een en ander ook af van de ernst van de leugen.

Geen zoekplicht

Weliswaar heeft een werkgever geen zoekplicht; hem kan nalatigheid verweten worden als hij niets heeft nagetrokken. Een werkgever die zijn leugenachtige werknemer ontslaat, staat betrekkelijk sterk. Vertrouwen is immers de belangrijkste pijler van een arbeidsrelatie. Er zijn uitzonderingen waar een kantonrechter mildheid betracht: bijvoorbeeld een goed functionerende werknemer die, zonder te liegen de baan nooit zou hebben gekregen.

Leaufort werving en selectie bureau

Werving en selectie bureau Leaufort neemt voor opdrachtgevers bovenstaande controle uit handen. Bij werving en selectie wordt een cv allereerst getoetst op de noodzakelijke voorwaarden, opleidingen/cursussen en ervaringen. Verder weegt de samenhang in een CV en hoe lang iemand een bepaalde functie heeft gehad mee. Het is belangrijk bij het verifiëren van de cv niet te rechtlijnig te denken, maar ook tussen de regels door te lezen. Op deze manier weet u zeker dat u goede kandidaten selecteert.