Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Corporatiedag 2014 Terug naar boven

Corporatiedag 2014

Terug naar Nieuws

‘Corporaties moeten zelf kosten reduceren in plaats van de kosten doorberekenen aan huurders’ aldus Mark Calon, aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. Vanuit de zaal een instemmend applaus. We zijn op de jaarlijks terugkerende Corporatiedag 2014 in de Brabanthallen in Den Bosch, georganiseerd door Aedes. ‘Midden in de samenleving’ is het thema en onderwerpen als ‘de toekomst van corporaties’ en ‘huren is hip’ komen aan bod.

Foto stand Corporatiedag 2014

Ook wij hebben een bijdrage aan deze dag. Vanuit onze stand spreken we met de deelnemers over corporaties in verandering. Eén van de dilemma’s die veel managers hebben is het verminderen van de kosten en tegelijkertijd oog houden voor de medewerker. Hoe doe je dat? Tijdens de workshop ‘Persoonlijke lessen van publieke leiders’ leren we van Jos Meijerink (Meander groep) dat je bij jezelf te raden moet gaan: werkt een buttom-up of top-down veranderaanpak beter? CFO van zorgaanbieder Careyn, Sandra Spek, geeft ons een kijkje in de keuken: vooral duidelijk en open toelichten wat er gaat gebeuren en regelmatig herijken van de plannen.

Een verandering doorvoeren met de mens centraal is ook het thema van ons boek ‘Woningcorporaties- meer met mensen, minder met stenen’. De inspirerende praktijkvoorbeelden die gedurende de dag voorbij kwamen, waren voor ons dan ook herkenbaar. Benieuwd geworden? Klik door naar de themapagina over woningcorporaties.