Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Conventioneel opgemaakte CV’s verhogen de kans van sollicitanten - Leaufort Terug naar boven

Conventioneel opgemaakte CV’s verhogen de kans van sollicitanten

Terug naar Nieuws

Volgens onderzoek blijkt het geen goed idee om CV’s creatief op te maken. Op vallen tussen de rest van de CV’s moet dus op een andere manier gebeuren dan de lay-out aan te passen.

Wereldwijd worden er jaarlijks meer dan een miljard CV’s rondgestuurd, zo is de schatting. En in economisch mindere tijden komen er op een vacature vaak tientallen, zo niet honderden, brieven binnen. Er gaat behoorlijk veel tijd zitten in de selectie van al deze brieven en CV’s. De combinatie van inhoud en lay-out van het CV speelt een rol in deze selectie. Welke vormgeving van een CV vergroot de kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek?

Bij personeelsselectie wordt gemiddeld 45 seconden aan een Curriculum Vitae besteed om te bepalen of die op de stapel ‘wel’, ‘niet’ of ‘misschien’ komt. Uit Noors onderzoek blijkt nu dat – bij gelijke inhoud – de lay-out van een CV het oordeel van P&O-functionarissen beïnvloedt.

Drie lay-outs werden onderzocht:

  • conventionele opmaak op wit papier (de klassieke CV);
  • conventionele opmaak op gekleurd papier;
  • een afwijkende, ‘creatieve’ lay-out op wit papier.

Kandidaten met een klassieke CV-opmaak werden duidelijk als beste beoordeeld, op enige afstand gevolgd door CV’s op gekleurd papier. Creatief opgemaakte CV’s werden veruit het minst uitgekozen. Van de geselecteerde CV’s had 41% een klassieke opmaak, 31% was op gekleurd papier en slechts 26% had een creatieve lay-out. De inhoud voor de CV’s was dus voor alle lay-outs hetzelfde.

Creatieve lay-outs hebben dus een negatieve invloed en verkleinen de kans om uitgekozen te worden. Een conventionele, ‘saaie’ opmaak werkt het beste. Dat personeelsfunctionarissen en recruiters zich zo laten leiden door het uiterlijk van een Curriculum Vitae is misschien onthutsend te noemen. Schrale troost is dat leken in het onderzoek nog meer beïnvloed werden in hun keuze door de opmaak van de CV’s.

Bron: NIP