Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Competentiemanagement: iedereen op de juiste plaats Terug naar boven

Competentiemanagement

Competentiemanagement is het managen van competenties zodanig dat de voor organisatiesucces vereiste competenties op de juiste werkplek en de juiste tijd aanwezig zijn. Het is een hulpmiddel bij het realiseren van organisatiedoelstellingen met als doel ‘het succes en ontwikkelen van de organisatie door het succes en ontwikkelen van medewerkers’ (een win-win situatie) en kan als een onderdeel van Performance Management worden gezien. Competentiemanagement slaat een brug tussen de missie, visie en strategie van de organisatie enerzijds, en de competenties die nodig zijn in specifieke functies anderzijds.

Een definitie van competentie is: ‘een combinatie van kennis, vaardigheden en eigenschappen die een persoon effectief doen functioneren.’ Voorbeelden van te meten competenties zijn de competentie klantgerichtheid, de competentie plannen en organiseren, de competentie adviseren en de competenties m.b.t. leiderschap.

Voordelen competentiemanagement

Wat kan Leaufort voor u betekenen?

Uw organisatie ook efficiënter?

Wilt u weten hoe competentiemanagement uw organisatie efficiënter kan maken of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze organisatieadviseurs.