Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Beroepsziekte kost werkgever miljoenen - Leaufort Terug naar boven

Beroepsziekte kost werkgever miljoenen

Terug naar Nieuws

Werkgevers hebben de afgelopen vijf jaar enkele miljoenen euro’s moeten betalen aan slachtoffers van allerlei beroepsziekten. Dat stelt het Algemeen Dagblad maandag na eigen onderzoek.

meer nieuws /humanresources

Massa-ontslag per e-mail bij elektronicaketen

Werknemers met ziekten als rsi, gehoorbeschadiging of de schildersziekte stellen volgens de krant werkgevers steeds vaker verantwoordelijk.

Schadevergoeding

De FNV heeft sinds 2000, toen het Bureau Beroepsziekten werd geopend, voor 232 mensen een schadevergoeding behaald. Het bureau helpt mensen met een beroepsziekte om de geleden financiƫle schade te verhalen. De verwachting is dat het aantal claims de komende tijd sterk toeneemt. Dat stellen de FNV, het Verbond van Verzekeraars en de Vereniging voor Letselschade Advocaten in het AD.

Lagere WW

Mensen hebben volgens Bureau Beroepsziekten-directeur Jan Warning weer een reden om hun oud-werkgever aansprakelijk te stellen. ‘Vroeger kreeg iedereen in de WAO zeventig procent van het laatstverdiende loon. De opvolger van de WAO, de WIA, is veel minder uitgebreid.’ Hierdoor komen mensen volgens Warning eerder in de veel lagere WW