Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Bedrijven kijken vooruit en willen meer personeel ... - Leaufort Terug naar boven

Bedrijven kijken vooruit en willen meer personeel …

Terug naar Nieuws

Somberheid over toekomst neemt niet verder toe

Nederlandse bedrijven durven zo langzamerhand weer hun blik op de toekomst te richten. De omzetten dalen nog wel, maar de verwachtingen over de omzetten zijn nu stabiel. Ook denken bedrijven meer personeel in dienst te kunnen houden, dan ze eerder nog dachten. Dat blijkt uit de Financiƫle Monitor, een onderzoek dat TNS NIPO sinds 2006 elk kwartaal houdt onder drieduizend Nederlandse bedrijven.

Hoewel niemand met zekerheid kan zeggen wanneer de economische crisis zijn dieptepunt zal bereiken, lijkt het Nederlandse bedrijfsleven niet langer verlamd door het zware weer waarin ze terecht gekomen is. De omzetprognoses zijn tijdens het tweede kwartaal gestabiliseerd, terwijl de verwachte omzetstijging in het eerste kwartaal nog gemiddeld flink achter bleef bij die van het jaar daarvoor.

Het totale Nederlandse bedrijfsleven verwacht nog wel dat omzet verder zal dalen. Maar de grotere bedrijven (met een omzet van meer dan 10 miljoen euro) verwachten juist al een lichte stijging van de omzet. Dat is een indicator van verbetering in de toekomst, stelt TNS NIPO.

Personeel behouden

Anders dan een kwartaal geleden, leeft bij bedrijven ook het idee dat er meer personeel kan worden behouden dan in eerste instantie werd gedacht. De verwachtingen zijn nog steeds niet rooskleurig in vergelijking met de voorgaande jaren, maar de negatieve ontwikkeling die vorig jaar werd ingezet, zet niet verder door.