Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Baanverlies wordt steeds reëler - Leaufort Terug naar boven

Baanverlies wordt steeds reëler

Terug naar Nieuws

Steeds meer ondernemingen schrappen banen

Er gaan steeds meer banen verloren nu de kredietcrisis, prijsstijgingen en algehele economische neergang doordringen in het dagelijkse leven van managers en werknemers. Dit blijkt uit een hele serie onderzoeken en aankondigingen in zowel Europa als Amerika.

The Conference Board signaleert bijvoorbeeld een duidelijke daling in het aantal vacatures in juni en juli en voorspelt voor de komende maanden nog minder banen. Ook de Recruitment and Employment Confederation en KPMG stellen vast dat het aantal vaste banen daalt en het aantal tijdelijke banen slechts mondjesmaat toeneemt.

Banenverlies

Het verlies aan banen is al langere tijd merkbaar in de financiële wereld, maar nu kondigen ook andere bedrijven zoals Siemens, General Motors, Chrysler, Starbucks en American Airlines aan dat ze in hun werknemersbestand gaan snijden. Uit cijfers van het Britse Chartered Management Institute komt naar voren dat er sinds 2001 bovendien niet zoveel managementposities verloren zijn gegaan als nu. “De meeste experts waarschuwen voor een nog grotere ineenstorting van de arbeidsmarkt,” zegt een sombere Gad Levanon, econoom. Veel werkgevers lijken zich inmiddels neer te leggen bij het onvermijdelijke: ze moeten kosten besparen door mensen te ontslaan aangezien hun bedrijf niet zo hard groeit als ze verwacht hadden.”

Vrijwillig ontslag

Mick Calvert, hoofd van de afdeling Financiële Planning van Watson Wyatt stelt dat werkgevers financiële steun en advies moeten bieden aan degenen voor wie ontslag dreigt. De complexiteit van veel ontslagregelingen in combinatie met andere arbeidsvoorwaarden (met name pensioenregelingen) leidt er toe dat veel mensen die gevraagd wordt vrijwillig ontslag te nemen niet in kunnen schatten wat de financiële voor- en nadelen daarvan zijn. Goede voorlichting kan voorkomen dat mensen – vooral ouderen – ondanks alles blijven zitten terwijl vrijwillig opstappen soms zo slecht nog niet is. Bovendien komen bedrijven zo op een goede manier van hun personeelsoverschot af, zonder dat hun goede naam in gevaar komt.