Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Intelligentieonderzoek - Leaufort Terug naar boven

Intelligentieonderzoek

Met intelligentie wordt bedoeld het vermogen om doelgericht te handelen, rationeel te denken en effectief met de omgeving om te gaan. De intelligentie is de basis voor het functioneren in het algemeen. In een assessment wordt dit onderzocht door capaciteitentests die het werk- en denkniveau van een persoon in kaart brengen. Onderdelen van dit intelligentieonderzoek zijn verbale-, figuurlijke- en cijfertaken. Bij de verbale- en cijferopgaven onderzoeken wij zowel de aanleg van een persoon als de vaardigheid. Zo kunnen wij een uitspraak doen over de groeipotentie van de kandidaat op beide gebieden. De figuurlijke taken meten met name het abstractieniveau, in hoeverre iemand logisch kan redeneren en het conceptueel vermogen. Daarnaast wordt het werktempo gemeten.

Het intelligentieonderzoek wordt bij Leaufort aangevuld door neuropsychologisch onderzoek als borgingsmechanisme.

Gezamenlijk geven de tests een betrouwbaar beeld van het intellectueel vermogen en capaciteitenniveau.

Voor meer informatie over wat een intelligentieonderzoek voor u kan betekenen, kunt u contact opnemen met één van onze psychologen.