Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Capaciteiten test - Leaufort Terug naar boven

Capaciteiten test

De intelligentie van uw medewerkers is de basis voor hun functioneren in het algemeen. Leaufort onderzoekt het intelligentieniveau en het conceptueel denkvermogen in een assessment met behulp van een capaciteiten test. Deze capaciteiten test bestaat uit onderdelen die gezamenlijk het werk- en denkniveau van een persoon in kaart brengen. Hieronder zullen een aantal onderdeel van een capaciteitentest worden besproken.

Numerieke capaciteiten

Ten eerste is het belangrijk de numerieke capaciteiten van een persoon te onderzoeken. De numerieke capaciteiten onderzoeken wij door de kandidaat cijferreeksen en rekensommen te laten maken. Door middel van cijferreeksen wordt de aanleg van een persoon gemeten, het numeriek redeneervermogen ofwel cijfermatig inzicht. Met de rekensommen wordt de vaardigheid in het omgaan met getallen van de kandidaat gemeten. Op deze manier kunnen we een uitspraak doen over de ontwikkelpotentie van de numerieke capaciteiten.

Verbale capaciteiten

De verbale capaciteiten van een persoon worden ook getoetst op aanleg en vaardigheid. De aanleg wordt gemeten met behulp van woordanalogie├źn die inzicht geven in het verbaal redeneervermogen. Woordrelaties die de woordenschat in kaart brengen, geven inzicht in de vaardigheid van de kandidaat. Aan de hand van beide onderdelen kan een uitspraak worden gedaan over de ontwikkelpotentie op gebied van de verbale capaciteiten.

Figuurreeksen

Tot slot willen het onderdeel figuurreeksen toelichten. Bij dit onderdeel moet de kandidaat een logica zien te vinden in de aangeboden plaatjes. Deze figuurlijke taken meten het conceptueel vermogen en het abstractieniveau en laten zien in hoeverre iemand logisch kan redeneren.

Resultaten capaciteiten test

De capaciteiten test geeft als resultaat een snel, realistisch en betrouwbaar beeld van het capaciteitenniveau van de kandidaat.

Wilt u weten wat de capaciteiten zijn van uw medewerkers? Laat uw (nieuwe) medewerker bij Leaufort een capaciteiten test ondergaan.

Leaufort

Meer informatie?
Neem contact met ons op:

Tel. : +31(0)418 573 650
info@leaufort.nl