Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 DISC-model - Leaufort Terug naar boven

DISC-model

De DISC methode omschrijft gedrag door middel van vier dimensies; Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieus. Ieder individu heeft één basis dimensie en het gedrag van de meeste mensen is het resultaat van een combinatie van twee of meer van deze dimensies.

De vier DISC dimensies

Geschiedenis DISC methode

Toepassing DISC model

DISC kent vele toepassingsmogelijkheden. Inzicht in de werkstijlen kan communicatie bevorderen, samenwerking in teams verbeteren, effectiviteit vergroten en conflicten helpen op te lossen. Daarnaast kan het goed ingezet worden bij Werving en Selectie of (ontwikkel)assessments.

Het DISC profiel geeft een duidelijk overzicht van de werkstijl die een kandidaat hanteert. Afhankelijk van het vraagstuk hanteert Leaufort voor een compleet beeld van een persoon naast de DISC methode ook een persoonlijkheidsvragenlijst, een capaciteitentest, neuropsychologische tests en diverse andere vragenlijsten en testen.

Wilt u meer weten over het in kaart brengen van werkstijlen of onze diensten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via info@leaufort.nl of telefoonnummer 0418 573 650.