Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 55+ assessment - Leaufort Terug naar boven

55+ assessment

Oudere werknemers op de arbeidsmarkt

De vergrijzing is in volle gang. Dit betekent dat het aantal 55-plussers zal toenemen op de arbeidsmarkt ten opzichte van het aantal jongeren. Een belangrijk begrip hierbij is duurzame inzetbaarheid. Dit gaat over het vermogen van werknemers om de huidige en een toekomstige functie uit te oefenen door optimaal gebruik te maken van hun competenties.

Belang duurzame inzetbaarheid

Er is nog onvoldoende aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van 55-plussers en dit gaat ten koste van zowel de werknemers zelf als de organisatie in het geheel. Zeker in crisistijd, aangezien vaak veel geld is geïnvesteerd in deze werknemers en duurzame inzetbaarheid juist als strategische belang ten opzichte van concurrenten kan worden ingezet.

Oudere werknemers nemen in Europa de komende tijd alleen maar toe in percentage ten opzichte van jongere werknemers. Dit heeft te maken met de babyboomers die nu in de tweede helft van hun carrière zitten en de dalende geboorteratio van de afgelopen decennia. Dit probleem wordt steeds groter in Nederland vanwege de verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 66 per 2020, en naar 67 jaar per 2025.

Specifieke behoeftes en kwaliteiten

Oudere werknemers hebben zeer specifieke behoeftes, voorkeuren en houdingen waaraan de werkgever zal moeten voldoen. Persoonlijkheidsonderzoek laat zien dat hoe ouder werknemers worden, hoe meer zij van elkaar gaan verschillen. Ook heeft deze groep specifieke kwaliteiten en competenties die een groot verschil zijn met de jongere medewerkers.

55+ assessment

Met een 55+ assessment van Leaufort worden de competenties, kwaliteiten en drijfveren van een oudere werknemer in kaart gebracht. Hierbij wordt de focus gelegd op specifieke behoeftes van deze medewerkers. Dit maakt het voor u mogelijk uw medewerker in te zetten op díe plaats in de organisatie waar hij/zij het beste tot zijn recht komt en wat leidt tot meer effectiviteit en efficiency.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via tel. nr. 0418 573 650 of mail naar info@leaufort.nl.