Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Altijd een referentiecheck of niet? - Leaufort Terug naar boven

Altijd een referentiecheck of niet?

Terug naar Nieuws

De ideale kandidaat voor uw vacature dient zich aan. Wat is verstandig: wel of niet de referenties controleren?

Sollicitanten gaan steeds creatiever om met het opbouwen van hun cv en het omschrijven van opgedane kennis en ervaring. Om tijdens het sollicitatieproces grip te krijgen op wat een sollicitant in de praktijk nu werkelijk goed kan of juist niet, checken veel werkgevers enkele referenties van de sollicitant. Meestal vormt een dergelijke referentiecheck één van de laatste stappen van de sollicitatieprocedure. Veel ondernemers vragen zich dan ook af of er bij elke serieuze kandidaat een referentiecheck gedaan moet worden. Een eenduidig antwoord op deze vraag is niet eenvoudig.

Een voormalig leidinggevende kan veel informatie verschaffen over hoe de kandidaat in zijn vorige functie heeft gepresteerd. Een eerdere werkgever kan antwoord geven op vragen over hoe iemand in een team functioneert, of over wat iemands minder ontwikkelde – of juist sterke punten zijn. Maar of dat veel zegt over het toekomstig functioneren, is de vraag. In hoeverre is degene die gevraagd wordt een referentie te geven een betrouwbare afspiegeling van iemands arbeidsverleden? Bovendien bepaalt de sollicitant zelf wie er als referentie dient. Ook zou de setting binnen de nieuwe organisatie wel eens compleet anders kunnen zijn dan de voormalige werksituatie.

Je zou in eerste instantie een goed beeld van kandidaten kunnen krijgen via de interviews en de evaluatie van gesprekken die het lijnmanagement met de kandidaat heeft gevoerd. Verder helpt een diplomacontrole en het afnemen van een assessment. Wanneer een referentiecheck wordt overwogen, licht dan de sollicitant vooraf in over het feit dat u graag enkele referenties wenst te spreken, bepaal vooraf over welke zaken u meer informatie wenst en laat de uitslag niet de bepalende factor in een sollicitatieprocedure zijn. Het blijft immers de optelsom van een groot aantal factoren die een kandidaat voor uw vacature geschikt of juist ongeschikt maakt!