Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa02/leaufort.nl/httpdocs/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45 Aantal vacatures neemt nog steeds af - Leaufort Terug naar boven

Aantal vacatures neemt nog steeds af

Terug naar Nieuws

Het aantal vacatures op internet is in Nederland in mei voor de dertiende opeenvolgende maand afgenomen. Het vacatureaanbod is daarmee op het laagste niveau sinds vier jaar.

Dat blijkt uit de maandelijkse Monster Employment Index die vacaturesite Monsterboard.nl dinsdag publiceerde. De index lag afgelopen maand voor het eerst lager dan het startniveau van februari 2005.

De daling was het sterkst in de sector productie en onderhoud, waar het aantal vacatures met 14 procent afnam ten opzichte van de voorgaande maand. Andere grote dalers waren de publieke sector, transport en logistiek, en het onderwijs.

Het Nederlandse online vacatureaanbod was in mei in totaal 53 procent lager dan een jaar eerder. Daarmee namen de vacatures aanzienlijk sneller af dan in andere Europese landen. Monsterboard zag de vacatures op internet in Europa afgelopen maand gemiddeld met 37 procent afnemen ten opzichte van een jaar eerder.